Hjälp oss att hjälpa!

Hjälp oss att hjälpa!

VILL DU BIDRA TILL INSAMLINGEN FÖR BEHÖVANDE PÅ GOTLAND?

Små summor gör stor skillnad!

Målgruppen kan t.ex. handla om barn och unga i familjer med begrän-sade resurser, vilket ofta bli extra kännbart vid jul- och sommartid. Säsonger som vi vill förknippa med glädje och gemenskap kan istället skapa press att matcha årstidens alla behov. Eller det kan handla om att barn och unga i utsatta situationer får möjlighet att leka tillsammans och lära känna nya människor i andra sammanhang än de vardagliga, något som kan öppna livsviktiga horisonter. För andra kan det handla om att få upptäcka bortglömda färdigheter eller utveckla nya intressen, för att så hitta ny tillförsikt inför framtiden.

JULKLAPPAR

Förutom att dela ut matkasse till julen så får också barnfamiljer julklappar att ta med till sina barn. Vi tar väldigt gärna emot julklappar för barn i alla åldrar. Om du slår in julklappen själv, märk då den med vilken ålder paketet passar för och gärna vad som är i paketet.

FÖRETAGSJULKLAPP?

Varför inte låta personalens julklapp bestå av en gåva till behövande gotlänningar? Välj mellan Gåvokort à 100/300/500 kr till varje anställd, eller att skänka en klumpsumma och få ett Diplom att sätta upp på Företaget! Läs mer här: Följebrev-Företag

Beställning och info: julbidrag@gmail.com

Vi delar i första hand ut bidrag inför Julen. Ev. överskott från våra insamlingar går oavkortat till sociala behov av aktiv fritid och berikat vardagsliv för gotländska familjer, barn, ungdomar och enskilda med begränsade resurser. Vi ordnar även sommarläger, gemenskaps-aktiviteter och liknande.

VÄLKOMMEN MED DIN GÅVA:

 Swish: 123 122 37 75 eller Pg 14 84 88-0. Ange "Julbidrag".

BAKGRUNDEN TILL VÅR JULINSAMLING

Kapten Joseph McFee, ledare för Frälsningsarmén i San Francisco, hade allvarliga ekonomiska problem inför julen 1891. Han hade lovat att ge mat till tusen av de fattigaste i staden, men han hade inte pengar att köpa någon mat för. Han låg vaken om nätterna, bad och tänkte på hur han skulle kunna skaffa pengar för att fullfölja sitt löfte.
Då, tidigt en morgon, kom han ihåg ”Simpsons gryta” - en jättestor gryta i England placerad så att förbipasserande kunde lägga en slant eller två för att hjälpa de fattiga. Nästa dag satte kapten McFee ut sin gryta vid Oakland Ferry med en skylt där man kunde läsa: ”Håll grytan kokande!” Snart hade han nu tillräckligt med pengar, så att de behövande människorna kunde äta sig mätta vid jul.  (Frälsningsarméns hemsida)

Vi känner igen oss helt i kapten Joseph McFee som utlovar att ge mat utan att ha täckning! Ansökningar beviljas långt innan vi har en aning om vad årets insamling ska ge. Och det finns ingen undanstoppad reserv för utdelning av Julbidrag - allt hänger på vad vi samlar in och tar emot från generösa gotlänningar; enskilda och företag. Varje senhöst finns en gnagande oro innan vi kan andas ut i att ”det kommer gå ihop, i år igen”. Gotland hör numera till de platser som samlar in mest Julbidrag i hela landet 🙂