Jultid hos Frälsningsarmén

Jul – på engelska Christ mas(s) – är en glädjens högtid som handlar om Jesu födelse på jorden. Gud blir människa och föds på jorden för att dela allt med oss.

På Julafton har vi traditionsenligt öppet Julfirande. Vi välkomnar den som inte har någon att fira med, inte har möjlighet att ordna Julbord, eller som vill dela högtiden i en större gemenskap. Vi börjar kl 11.00 med samling kring julens budskap och sånger i Oscarssalen. När sedan de "vuxna" minglar så klär barnen julgranen. Vid 13-tiden serveras ett fantastiskt julbord i vårt kafé, där det är festfint dukat i flera rum. Under eftermiddagen blir det lek och gemenskap, dans runt granen, godisbord och besök av tomte, och så kaffe, tårta och kakor runt 15-tiden. En del föredrar att fika tillsammans med Kalle Anka och hans vänner som visas på storbildsvideo, medan andra vill umgås med varandra. Man kommer och går som man vill, fram till avslutet vid 16 tiden.

VILL DU FIRA JUL MED OSS?

Anmäl dig på visby@fralsningsarmen.se. Ange namn, antal vuxna respektive antal barn.

jul

VILL DU SKÄNKA BIDRAG TILL BEHÖVANDE INFÖR JULEN?

Klicka här!

SÖKER DU EKONOMISKT BIDRAG TILL JULEN?

Inför Jul är det många som söker och får stöd hos oss. Vi kan inte garantera hur långt de insamlade medlen räcker, men du är mycket välkommen med din ansökan. OBS Endast för mantalsskrivna på Gotland.

Ansökningsblankett finns här! Skriv ut blanketten och skicka/lämna till oss: Julbidrag Frälsningsarmén, Mellangatan 21, 621 56 Visby. Alternativt mejla alla de efterfrågade uppgifterna nedan till julbidrag@gmail.com. Ofullständiga ansökningar kan inte behandlas. Vi kan inte ta emot ansökningar per telefon!

  • Namn, personnr, fullständig adress
  • Telnr, mobilnr, mejladress
  • Ensamstående eller gift/sambo (ange namn och personnr)
  • Antal hemmavarande barn, deras födelseår + kön
  • Antal barn på heltid, på halvtid, på mindre än halvtid (helger, lov)
  • Hur du/ni försörjer dig/er
  • Hushållets totala årsinkomst (efter skatt), inkl. bidrag
  • Antal år med Julbidrag från Frälsningsarmén
  • Antal år med Julbidrag från andra stödorganisationer/fonder
  • Intygande om att alla uppgifter överensstämmer med sanningen

Sista ansökningsdag 22 november. 

Beviljanden skickas endast per post, och fram t.o.m. 9 dec. Ange rätt postadress! 

Genom att skicka in din ansökan godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter,  i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Se info här!

Ansökan behandlas i samverkan med övriga gotländska stödorganisationer.